Lihapyörykät lempeän tulisessa kastikkeessa

28.3.2007
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Lihapyörykät lempeän tulisessa kastikkeessa

Ainekset

4 annosta
1 400 g paisti- tai broilerijauhelihaa
2 1 dl ruokakermaa
3 0,5 dl korppujauhoja
4 1 dl raastettua parmesaania
5 1 muna
6 chiliä tai cayennenpippuria
7 1 tl suolaa
Kastike:
1 2 sipulia
2 2 valkosipulin kynttä
3 1 rkl öljyä
4 1 prk tomaattimurskaa
5 1 dl vettä
6 1 rkl kanafondia
7 1 rkl hunajaa
8 chiliä tai cayennenpippuria
9 1 dl ruokakermaa

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 18 g 71 g
Proteiinia 28 g 114 g
Rasvaa 19 g 76 g
Kuitua 2 g 9 g
Energiaa kJ 1 496 5985
Energiaa kcal 358 1430

Reseptitiedot

Ruokalajit Pääruoat
Pääruoka-aine Jauheliha

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Mittaa korppujauhot kulhoon ja sekoita joukkoon kerma. Lisää liha, parmesaani, muna ja mausteet. Muotoile seoksesta pyöryköitä ja paista niihin pintaväri pannussa. Pane pyörykät uunivuokaan. Pane uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Kuori ja hienonna sipulit kastiketta varten ja kuullota ne öljytilkassa. Lisää tomaattimurska, vesi, fondi, mausteet ja kerma. Kuumenna kiehuvaksi ja kaada kastike vuokaan pyöryköille. Kypsennä vielä uunissa 20 minuuttia.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen, Margareta Nygård
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5