Lihapullat tomaattikastikkeessa

9.3.2015
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Lihapullat tomaattikastikkeessa

Lihapullat valmistuvat helposti ja perusohjeeseen saa makua mausteita ja kypsennystapaa vaihtelemalla. Katso lihapullien ohje ja video lihapullien kypsentämisestä kolmella tavalla!

Ainekset

4 annosta
1 1 dl vettä
2 0,5 dl korppujauhoja
3 1 sipuli
4 1 rkl öljyä
5 400 g jauhelihaa
6 1 kananmuna
7 1 tl suolaa
8 0,5 tl rouhittua mustapippuria
Tomaattikastike
1 1 prk tomaattimurskaa
2 1 dl vettä
3 2 rkl tomaattipyreetä
4 2 murskattua valkosipulinkynttä
5 1 tl suolaa
6 1 tl sokeria
7 1 rkl oreganoa

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 12 g 50 g
Proteiinia 21 g 84 g
Rasvaa 22 g 88 g
Kuitua 2 g 8 g
Energiaa kJ 1 392 5567
Energiaa kcal 333 1331

Reseptitiedot

Ruokalajit Pääruoat
Pääruoka-aine Jauheliha

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Sekoita vesi ja korppujauhot. Kuullota silputtu sipuli öljyssä pannulla. Sekoita korppujauhoseokseen sipuli, jauheliha, muna ja mausteet. Pyörittele taikinasta kostutetuilla käsillä pieniä pyöryköitä.

Sekoita kastikeainekset uunivuoassa. Lisää pyörykät ja kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.

 

Video

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5