Lihapullakeitto

19.1.2010
2 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Lihapullakeitto

Pyörittele lihapullia ja tarjoa ne keitossa. Keittoannosta koristaa ruohosipuli.

Ainekset

4 annosta
1 500 g paistijauhelihaa
2 3 rkl korppujauhoja
3 1,5 dl kermaa tai vettä
4 1 muna
5 1 tl suolaa
6 2 tl oreganoa
7 0,5 tl chilijauhetta
8 0,5 tl rouhittua mustapippuria
Liemi:
1 5 keskikokoista perunaa
2 2 porkkanaa
3 1 sipuli
4 1 valkosipulinkynsi
5 1 rkl öljyä
6 3 rkl tomaattisosetta
7 1 l vettä
8 2 lihaliemikuutiota
Pinnalle:
1 hienonnettua ruohosipulia

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 22 g 88 g
Proteiinia 32 g 129 g
Rasvaa 16 g 65 g
Kuitua 2 g 9 g
Energiaa kJ 1 530 6121
Energiaa kcal 366 1463

Reseptitiedot

Ruokalajit Pääruoat
Ruokatyypit Keitot
Pääruoka-aine Jauheliha
Makuja maailmalta Suomalainen

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Nosta kulhoon korppujauhot ja kerma tai vesi. Anna turvota muutama minuutti. Sekoita joukkoon jauheliha, muna ja mausteet. Sekoita murekeseos ja pyörittele massasta 16 keskikokoista lihapullaa.

Pese, kuori ja hienonna perunat, porkkanat ja sipulit. Kuumenna kattilassa öljy ja kääntele sipuleita hetken aikaa. Lisää joukkoon tomaattisose ja paloitellut kasvikset. Kääntele muutaman kerran.

Lisää vesi ja liemikuutiot, kiehauta ja lisää lihapullat. Anna keiton kiehua 10 minuuttia, kunnes lihapullat ja kasvikset ovat kypsiä. Hienonna keiton pinnalle ruohosipulia.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5