Lihamureke

12.7.2006
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Lihamureke

Mehevän lihamurekkeen seuraksi uuniin sopivat hunajalla maustetut punasipulit.

Ainekset

6 annosta
1 2 dl kermaviiliä
2 1 kananmuna
3 0,5 dl korppujauhoja
4 1 sipuli
5 1 tl suolaa
6 1 tl yrttimausteseosta
7 0,5 tl mustapippurirouhetta
8 170 g pekonia
9 800 g jauhelihaa
Lisäksi:
1 4 punasipulia
2 3 rkl hunajaa

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 15 g 89 g
Proteiinia 34 g 206 g
Rasvaa 20 g 121 g
Kuitua 1 g 6 g
Energiaa kJ 1 590 9537
Energiaa kcal 380 2279

Reseptitiedot

Ruokalajit Pääruoat
Pääruoka-aine Jauheliha

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Sekoita kermaviiliin kananmuna ja korppujauhot. Kuori ja hienonna sipuli. Lisää korppujauhoseokseen sipuli, mausteet, kuutioitu pekoni ja jauheliha. Sekoita tasaiseksi massaksi. Muotoile seoksesta mureke uunivuokaan.

Kuori ja viipaloi punasipulit. Sekoita niihin hunaja ja nosta sipulit uunivuokaan murekkeen kanssa. Paista 200 asteessa noin 50 minuuttia. Tarjoa mureke keitettyjen perunoiden kanssa.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen, Margareta Nygård
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5