Lihakauppiaan kyljykset

27.12.2004
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Lihakauppiaan kyljykset

Ainekset

4 annosta
1 4 porsaankyljystä
2 1 tl suolaa
3 0,25 tl valkopippuria ja paprikaa
4 1 dl vehnäjauhoja
Paistamiseen:
1 150 g pekonikuutioita tai 25 g laardia
2 2 dl vettä
3 1 dl tomaattisosetta
4 1 tl mustapippurirouhetta
5 ripaus sokeria
6 1,2 dl smetanaa
7 persiljasilppua
Lisäksi:
1 2 rkl öljyä
2 4 pientä sipulia
3 2-3 valkosipulinkynttä halutessasi
4 2 paprikaa
5 170 g tuoreita herkkusieniä
6 1 - 2 suolakurkkua

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 22 g 87 g
Proteiinia 41 g 163 g
Rasvaa 47 g 187 g
Kuitua 4 g 16 g
Energiaa kJ 2 797 11187
Energiaa kcal 668 2674

Reseptitiedot

Ruokavalio Munaton
Ruokalajit Pääruoat
Pääruoka-aine Sianliha

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Valitse kyljyksiä, joissa on hiukan rasvaa. Leikkaa niiden reunaan saksilla viillot, jotka estävät käpertymisen paistamisen aikana. Sekoita suola, valkopippuri ja paprika ja ripottele kyljysten pintaan. Laita pekonikuutiot sulamaan kylmään paistinpannuun lämpöä vähitellen nostaen. Kun pannussa on rasvaa, kuumenna se äkkiä kuumaksi. Käännä kyljykset jauhoissa ja ruskista 2 kerrallaan ruskeiksi.Nosta lopuksi kaikki ruskistetut kyljykset pannuun. Alenna levyn lämpöä, lisää vesi, tomaattisose ja pippuri. Peitä pannu kannella ja hauduta kyljykset pehmeiksi. Lisää pannuun lopuksi hiukan sokeria, smetana ja persiljasilppu.Kuumenna toisessa pannussa hiukan öljyä ja kypsennä siinä vaaleanruskeiksi ensin kuoritut ja lohkotut sipulit ja valkosipulinkynnet. Lisää joukkoon suikaloitua paprikaa ja tarpeen mukaan lohkotut herkkusienet. Kypsennä sekoittaen, kunnes paprika pehmenee hiukan, mutta älä keitä liikaa. Lisää lopuksi joukkoon kuutioidut suolakurkut.Kaada kyljykset kastikkeineen vadille ja kasvisseos niiden päälle. Jauha pintaan vielä mustapippuria, jos haluat.

Teksti:
Kuvat: Pekka Haraste, Studio Fotoni Oy
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5