Lihacurry

27.12.2004
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Lihacurry

Ainekset

4 annosta
1 1 rkl öljyä
2 700 g naudanpaistia tai lampaanlihaa
Mausteseos:
1 2 rkl öljyä
2 2 tl jauhettua korianteria
3 1 tl mustapippuria
4 1 tl kardemummaa
5 1 tl kuminan siemeniä
6 3 mausteneilikkaa
7 0,5 kanelitankoa murennettuna
Lisää:
1 1 sipuli
2 2 murskattua valkosipulinkynttä
3 2 tl inkivääriä raastettuna
4 400 g tomaattimurskaa
5 1 tlk kookosmaitoa
6 1 tl suolaa
7 (chiliä)
8 1 rkl limetinmehua

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 9 g 35 g
Proteiinia 41 g 163 g
Rasvaa 36 g 145 g
Kuitua 2 g 7 g
Energiaa kJ 2 185 8741
Energiaa kcal 522 2089

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Laktoositon, Maidoton, Munaton
Ruokalajit Pääruoat
Ruokatyypit Kastikkeet
Pääruoka-aine Naudanliha
Makuja maailmalta Aasialainen

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Kuutioi liha. Kuumenna öljy pannulla, ruskista liha kahdessa erässä. Murskaa ja sekoita mausteet. Kuumenna öljy kattilassa tai padassa, lisää mausteseos ja hauduta mausteita noin 3 minuuttia. Lisää lihapalat kattilaan. Lisää tomaattimurska, paloiteltu sipuli, inkivääriraaste ja kookosmaito. Kuumenna kiehuvaksi. Vähennä lämpöä ja hauduta välillä sekoittaen, kunnes liha on mureaa (noin tunti). Jos haluat ruoasta tulista, lisää 1 punainen chilipalko pilkottuna tai chilijauhetta. Lisää limetinmehu juuri ennen tarjoilua.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5