Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Liha-sipulipiirakka

Fork and knife
6 Annosta
Fork and knife
6 Annosta

Ainekset

Taikina

3 1/2 dl
Haaleaa vettä
1/2 tl
Suolaa
1 tl
Sokeria
1/2 kpl
(25 g) hiivaa
8 dl
(noin) vehnäjauhoja, joista osavoi olla grahamjauhoja
1/2 dl
Öljyä

Täyte

500 g
Sipulia silputtuna
25 g
Voita
1 kpl
(250 g) maitorahkaa
1 kpl
(2 dl) ranskankermaa, kermaviilia tai kermaa
3 kpl
Munaa
Ripaus suolaa ja pippuria
150 g
Pekonikuutioita

Voiteluun

Munaa

Päälle

Siemeniä, esim. auringonkukan siemeniä

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Valmista ensin täyte: kuori ja silppua sipulit kattilaan. Lisää voi ja hauduta sipulit miedosti ruskistaen kypsiksi voissa. Lisää kypsään seokseen maitorahka ja ranskankerma. Jäähdytä ja lisää munat. Mausta. Ruskista pekonikuutiot erikseen ja jäähdytä nekin. Sekoita mausteet ja murennettu hiiva veteen. Sekoita kunnes hiiva liukenee. Lisää vähitellen ensin sekoittaen, sitten alustaen jauhot ja öljy. Anna taikinan levähtää 5-10 minuuttia, mutta kumoa se sitten heti leivinpöydälle ja kaaviloi kahdeksi pyöreäksi levyksi. Nosta toinen levy leivinpaperille pellille ja kohota molemmat. Levitä täyte pohjan päälle - ensin sipuliseos ja sen pintaan pekoni - ja nosta toinen levy kanneksi. Ummista piirakka hyvin, voitele ja pistele. Jos taikinaa jää yli, tee siitä koristeita piirakan pintaan. Ripottele päälle siemeniä ja kypsennä piirakkaa uunin alaosassa 200 asteessa noin 30 minuuttia tai kunnes piirakka saa hiukan väriä myös pohjaan.

Miltä maistui?
Resepti:
Kati Pohja
Kuvat:
Pekka Haraste, Studio Fotoni Oy
Julkaistu: 2.1.2005
|
Muokattu: 1.2.2021

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.