Liha-sipulipiirakka

2.1.2005
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Liha-sipulipiirakka

Ainekset

6 annosta
Taikina
1 3,5 dl haaleaa vettä
2 0,5 tl suolaa
3 1 tl sokeria
4 0,5 (25 g) hiivaa
5 8 dl (noin) vehnäjauhoja, joista osavoi olla grahamjauhoja
6 0,5 dl öljyä
Täyte
1 500 g sipulia silputtuna
2 25 g voita
3 1 prk (250 g) maitorahkaa
4 1 prk (2 dl) ranskankermaa, kermaviilia tai kermaa
5 3 munaa
6 ripaus suolaa ja pippuria
7 150 g pekonikuutioita
Voiteluun
1 munaa
Päälle
1 Siemeniä, esim. auringonkukan siemeniä

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 68 g 409 g
Proteiinia 22 g 132 g
Rasvaa 26 g 158 g
Kuitua 5 g 28 g
Energiaa kJ 2 520 15123
Energiaa kcal 602 3615

Reseptitiedot

Ruokalajit Pikku- ja alkuruoat, Leivonnaiset
Ruokatyypit Suolaiset leivonnaiset
Pääruoka-aine Sianliha

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Valmista ensin täyte: kuori ja silppua sipulit kattilaan. Lisää voi ja hauduta sipulit miedosti ruskistaen kypsiksi voissa. Lisää kypsään seokseen maitorahka ja ranskankerma. Jäähdytä ja lisää munat. Mausta. Ruskista pekonikuutiot erikseen ja jäähdytä nekin. Sekoita mausteet ja murennettu hiiva veteen. Sekoita kunnes hiiva liukenee. Lisää vähitellen ensin sekoittaen, sitten alustaen jauhot ja öljy. Anna taikinan levähtää 5-10 minuuttia, mutta kumoa se sitten heti leivinpöydälle ja kaaviloi kahdeksi pyöreäksi levyksi. Nosta toinen levy leivinpaperille pellille ja kohota molemmat. Levitä täyte pohjan päälle - ensin sipuliseos ja sen pintaan pekoni - ja nosta toinen levy kanneksi. Ummista piirakka hyvin, voitele ja pistele. Jos taikinaa jää yli, tee siitä koristeita piirakan pintaan. Ripottele päälle siemeniä ja kypsennä piirakkaa uunin alaosassa 200 asteessa noin 30 minuuttia tai kunnes piirakka saa hiukan väriä myös pohjaan.

Teksti:
Kuvat: Pekka Haraste, Studio Fotoni Oy
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5