Liha-riisipiirakka

2.1.2005
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Liha-riisipiirakka

Ainekset

Rahkavoitaikina
1 250 g leivontamargariinia
2 4 dl vehnäjauhoja
3 0,5 tl leivinjauhetta
4 250 g maitorahkaa
Täyte
1 1,5 dl puuroriisiä
2 vettä, suolaa
3 0,5 kg jauhelihaa
4 (1 rkl öljyä)
5 0,5 sipulia hienonnettuna
6 2 tl jauhelihamausteseosta
7 2 keitettyä munaa
8 1 raaka muna
Voiteluun
1 munaa
Pinnalle
1 seesamin- tai unikonsiemeniä

Ravintoaineet

Resepti
Hiilihydraatteja 289 g
Proteiinia 184 g
Rasvaa 247 g
Kuitua 12 g
Energiaa kJ 17218
Energiaa kcal 4115

Reseptitiedot

Ruokalajit Pikku- ja alkuruoat, Leivonnaiset, Aamu-, väli- ja iltapalat
Ruokatyypit Suolaiset leivonnaiset
Pääruoka-aine Jauheliha

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Sekoita ensin taikina. Vatkaa pehmeä rasva ja jauhot sekä leivinjauhe sekaisin. Lisää maitorahka. Jos haluat, voit myös maustaa taikinan teelusikallisella paprikaa tai jauhelihamaustetta. Nosta taikina puoleksi tunniksi jääkaappiin kulhossa tai kelmuun kiedottuna, että se olisi helpompi kaaviloida levyksi.Keitä riisit pakkauksen ohjeen mukaan kypsiksi. Ruskista jauheliha paistinpannussa muruiksi sekoitettuna. Lisää sipuli ja mausta hyvin. Keitä, kuori ja hienonna munat. Sekoita kaikki täytteen aineet yhteen ja lisää vielä raaka muna, joka sitoo eri osaset toisiinsa eikä piirakka murene syödessä. Lisää mausteseosta, jos tarpeen.Kaaviloi taikina suorakaiteen muotoiseksi levyksi jauhojen avulla suoraan leivinpaperilla ja nosta sen avulla pellille. Peitä puolet levystä paksulla täytekerroksella, tasoita pinta ja käännä toinen puoli taikinalevyä päälle. Käännä taikinareunat piirakan alle ja tee ylijäämätaikinasta koristeita piirakan pintaan. Voitele piirakka munalla ja koristele siemenillä. Paina pintaan muutama reikä. Kypsennä piirakkaa uunin alaosassa 200 asteessa noin 40 minuuttia.

Teksti:
Kuvat: Pekka Haraste, Studio Fotoni Oy
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5