Liha-perunasoselaatikko

27.12.2004
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Liha-perunasoselaatikko

Arkiseen liha-perunalaatikoon saa uutta makua ripottelemalla pinnalle persiljasilppua ja tarjoamalla lisukkeena etikkapunajuuria tai suolakurkkua.

Ainekset

4 annosta
1 6 - 10 perunaa
2 pala lanttua
3 0,5 - 1 palsternakka
4 vettä, suolaa
5 2 - 3 dl maitoa
6 lientä yhteensä noin 5 dl
7 hiven valkopippuria
8 1 sipuli
9 500 g sika-nautajauhelihaa
10 suolaa, mustapippuria ja paprikaa
11 1 muna halutessasi
Pinnalle:
1 persiljasilppua

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 20 g 79 g
Proteiinia 26 g 102 g
Rasvaa 22 g 89 g
Kuitua 2 g 9 g
Energiaa kJ 1 602 6409
Energiaa kcal 383 1532

Reseptitiedot

Ruokalajit Pääruoat
Pääruoka-aine Jauheliha

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Kuori ja lohko perunat, lanttupala, palsternakka ja porkkana kattilaan, perunat hiukan suuremmiksi paloiksi kuin juurekset. Lisää vettä sen verran, että kasvikset juuri peittyvät, ja hiukan suolaa. Keitä kasvikset kannen alla pehmeiksi.Ruskista sillä välin jauheliha omassa rasvassaan. Lisää hienonnettu sipuli ja hauduta silppu jauhelihan seassa pehmeäksi. Mausta seos hyvin ja jäähdytä.Kaada kasvisten keitinliemi mittakannuun ja lisää siihen niin paljon maitoa, että lientä on yhteensä noin 1/2 litraa. Soseuta kasvikset huolella. Sekoita joukkoon liemi ja hiukan pippuria sekä jauhelihaseos. Vatkaa seos hyvin ja lisää lopuksi muna, jos haluat.Kaada seos kevyesti öljyttyyn paistovuokaan ja kypsennä 150 asteessa 30-45 minuuttia. Ripottele valmiin laatikon päälle persiljasilppua ja tarjoa lisänä etikkapunajuuria tai suolakurkkua

Teksti:
Kuvat: Pekka Haraste, Studio Fotoni Oy
© SOK
Avainsanat: jauheliha laatikko peruna
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5