Liha-kasvisvartaat

27.12.2004
1 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Liha-kasvisvartaat

Ainekset

1 800 g luutonta lampaanpaistia tai porsaanpaistia tai naudan ulkofileetä
2 1 pieni munakoiso
3 1 pieni kesäkurpitsa
4 1 pihvitomaatti
5 4 - 8 pientä sipulia
Marinadi:
1 1,25 dl oliiviöljyä
2 1,25 dl kuivaa valkoviiniä
3 1 tl mustapippurirouhetta
4 2 tl kuivattua oreganoa
5 1 tl suolaa
6 puolikkaansitruunan mehu ja raastettu kuori
7 2 - 3 rkl hunajaa

Ravintoaineet

Resepti
Hiilihydraatteja 66 g
Proteiinia 159 g
Rasvaa 215 g
Kuitua 17 g
Energiaa kJ 12184
Energiaa kcal 2912

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Laktoositon, Maidoton, Munaton
Ruokalajit Pääruoat
Pääruoka-aine Sianliha, Naudanliha, Lammas

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Kuori ja kiehauta sipulit puolikypsiksi vähässä, suolalla mustetussa vedessä. Valuta ja jäähdytä. Sekoita marinadi, johon voit halutessasi lisätä myös 2-3 puserrettua valkosipulin kynttä. Ellet haluat käyttää siihen viiniä, korvaa viini sipulien keitinliemellä.Leikkaa liha noin 4 cm:n kuutioiksi. Huuhtele kasvikset ja paloittele nekin isoiksi annospaloiksi.Marinoi lihoja liemessä jääkaapissa 12 tuntia tai huoneenlämmössä ainakin tunnin ajan. Lisää loppupuolella liemeen myös kasvikset. Kääntele paloja välillä.Pujota ainekset vuorotellen vartaisiin ja grillaa kummaltakin puolelta 4-5 minuuttia keskilämmöllä. Valele vartaita välillä jäljellä olevalla marinadilla.Tarjoa lisänä keitettyä riisiä tai pinaatti-riisitäytteisiä filonyyttejä.

Teksti:
Kuvat: Pekka Haraste, Studio Fotoni Oy
© SOK
Avainsanat: vartaat
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5