Liha-juurespata

14.2.2011
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Liha-juurespata

Ainekset

4 annosta
1 800 g naudan sisäpaistia (marinoimatonta)
2 2 sipulia
3 2 valkosipulinkynttä
4 4 keskikokoista perunaa
5 3 porkkanaa
6 1 pala selleriä (n. 100g)
7 1 rkl rypsiöljyä
8 1 rkl margariinia
9 1 tl suolaa
10 0,5 tl rouhittua mustapippuria
11 2 rkl vasikan- tai naudanlihafondia
12 2 dl vettä
13 1 prk (320 g) hillosipulia
14 4 laakerinlehteä

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 23 g 93 g
Proteiinia 47 g 188 g
Rasvaa 12 g 47 g
Kuitua 4 g 18 g
Energiaa kJ 1 638 6551
Energiaa kcal 392 1566

Reseptitiedot

Ruokalajit Pääruoat
Ruokatyypit Pataruoat
Pääruoka-aine Naudanliha

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Ota naudanpaisti huoneenlämpöön noin tuntia ennen valmistamista. Taputtele liha kuivaksi talouspaperilla. Poista tarvittaessa kalvot ja leikkaa paisti noin 2 cm x 2 cm kokoisiksi kuutioiksi.Kuori sipulit ja valkosipulinkynnet ja silppua ne melko hienoksi. Kuori ja kuutioi perunat, porkkanat ja selleri.Kuumenna öljy-margariiniseos pannussa ja ruskista siinä lihakuutiot kauniin värisiksi, muutamassa erässä ja melko kovalla lämmöllä. Älä paista liikaa lihaa kerralla, jotta pannu ei jäähdy. Pannun pohjasta saa peittyä kerrallaan vain noin puolet. Mausta lihat suolalla ja mustapippurilla.Siirrä ruskistetut lihat uunipataan. Kuullota silputut ja kuutioidut kasvikset niin. Lisää kasvikset lihan joukkoon uunipataan. Lisää pataan fondi, vesi, valutetut hillosipulit ja laakerinlehdet. Peitä pata kannella ja hauduta 175-asteisen uunin keskitasolla noin 60–90 minuuttia, kunnes liha on todella mureaa ja kypsää.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen ja Reeta Viljakainen
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5