Liha-juurespata

25.9.2012
1 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Liha-juurespata

Hauduta maukas liha-juurespata. Juurespadan liemeen tulee olutta ja mausteeksi mm. tuoretta inkivääriä. Tarjoa vaikkapa perunamuusin kanssa.

Ainekset

4 annosta
1 1 paketti (600 g) karjalanpaistilihaa
2 1 rkl öljyä
3 1 sipuli
4 2 valkosipulinkynttä
5 2 porkkanaa
6 1 palsternakka
7 2 laakerinlehteä
8 1 kanelitanko
9 pala tuoretta inkivääriä
10 2 rkl fariinisokeria
11 ripaus suolaa
12 ripaus rouhittua mustapippuria
13 1 pullo (33 cl) olutta
14 2 dl lihalientä

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 18 g 71 g
Proteiinia 29 g 116 g
Rasvaa 30 g 118 g
Kuitua 3 g 11 g
Energiaa kJ 1 974 7895
Energiaa kcal 472 1887

Reseptitiedot

Ruokalajit Pääruoat
Ruokatyypit Pataruoat
Pääruoka-aine Sianliha, Naudanliha

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Ruskista lihat öljyssä pannulla muutamassa erässä. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Lisää sipulit viimeisten ruskistettujen lihojen joukkoon ja kääntele hetki. Kuori ja paloittele juurekset. Lisää ainekset pataan. Lisää mausteet ja olut sekä lihalientä sen verran, että lihat peittyvät. Peitä pata kannella ja anna kypsyä hiljalleen 125-asteisessa uunissa noin 2 tuntia.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
Avainsanat: palsternakka pata porkkana
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5