Lettutaikina

25.5.2012
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Lettutaikina

Tällä helpolla lettutaikinalla onnistut maukkaiden lettujen valmistamisessa. Nauti lämpimät ohukkaat tuoreiden mansikoiden ja kermavaahdon kanssa.

Ainekset

12 kappaletta
1 2 kananmunaa
2 1 l kivennäisvettä
3 2 dl maitojauhetta
4 6 dl vehnäjauhoja
5 0,5 tl suolaa
6 100 g sulatettua margariinia tai voita

Ravintoaineet

Kappale Resepti
Hiilihydraatteja 27 g 327 g
Proteiinia 7 g 87 g
Rasvaa 8 g 98 g
Kuitua 1 g 14 g
Energiaa kJ 889 10669
Energiaa kcal 212 2550

Reseptitiedot

Ruokalajit Pikku- ja alkuruoat, Jälkiruoat, Leivonnaiset
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset, Suolaiset leivonnaiset
Pääruoka-aine Maitotuotteet

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Riko kulhossa munien rakenne. Sekoita joukkoon kivennäisvesi, maitojauhe ja jauhot. Mausta suolalla. Lisää joukkoon sulatettu rasva. Anna taikinan turvota puolisen tuntia. Paista isoja tai pieniä lettuja pannulla tai muurinpohjapannulla.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
Avainsanat: lettu ohukainen räiskäle
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5