Lettuleivokset

25.5.2012
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Lettuleivokset

Makeat lettuleivokset on helppo valmistaa. Lado kerroksittain lettuja, kermavaahtotäytettä ja marjoja. Nauti heti.

Ainekset

8 annosta
Lettutaikina
1 1 kananmuna
2 5 dl kivennäisvettä
3 1 dl maitojauhetta
4 3 dl vehnäjauhoja
5 0,25 tl suolaa
6 50 g sulatettua margariinia tai voita
Väliin
1 0,5 l marjoja, esim. mansikoita
2 2 dl kuohukermaa
3 1 prk (250 g) mascarpone- tai (200 g) maustamatonta tuorejuustoa
4 0,5 appelsiinin raastettu kuori
5 4 rkl tomusokeria

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 28 g 228 g
Proteiinia 9 g 69 g
Rasvaa 28 g 222 g
Kuitua 2 g 12 g
Energiaa kJ 1 667 13335
Energiaa kcal 398 3187

Reseptitiedot

Ruokalajit Jälkiruoat, Leivonnaiset
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset
Pääruoka-aine Maitotuotteet

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Riko kulhossa munien rakenne. Sekoita joukkoon kivennäisvesi, maitojauhe ja jauhot. Mausta suolalla. Lisää joukkoon sulatettu rasva. Anna taikinan turvota puolisen tuntia. Paista taikinasta ohukaispannulla pieniä lettuja. Anna niiden jäähtyä täytteen teon ajan. Puhdista ja tarvittaessa pilko marjat. Vaahdota kerma. Notkista toisessa kulhossa tuorejuusto ja mausta appelsiininkuorella ja tomusokerilla. Sekoita joukkoon kermavaahto. Lado kerroksittain lettuja, täytettä ja marjoja. Tarjoa heti.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5