Lettukestit mummolan tapaan

20.4.2018
4 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Lettukestit mummolan tapaan

Muistatko vielä mummolan lettukestit? Paista maailman herkullisimmat letut itse ja tarjoile ne hillon, kermavaahdon ja tuoreiden mansikoiden kera.

Ainekset

10 kappaletta
1 2 kananmunaa
2 5 dl maitoa
3 2,5 dl vehnäjauhoja
4 1 rkl sokeria
5 0,5 tl suolaa
Lisäksi
1 50 g margariinia

Ravintoaineet

Kappale Resepti
Hiilihydraatteja 15 g 150 g
Proteiinia 4 g 45 g
Rasvaa 5 g 51 g
Kuitua 1 g 6 g
Energiaa kJ 522 5215
Energiaa kcal 125 1247

Reseptitiedot

Ruokavalio Kasvis
Ruokalajit Jälkiruoat
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset
Pääruoka-aine Maitotuotteet

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

1. Riko kananmunat juomalasiin ja kaada ne sitten kulhoon. Vatkaa vispilällä sen verran, että kananmunien rakenne rikkoutuu. Kaada maito kananmunien joukkoon ja sekoita. Lisää vehnäjauhot, sokeri ja suola. Sekoita vispilällä tasaiseksi. Jätä taikina huoneenlämpöön turpoamaan 30 minuutiksi.

2. Kun taikina on turvonnut, laita paistinpannu liedelle ja säädä liesi keskilämmölle. Laita 1 tl margariinia pannulle ja anna sen sulaa. Ota keittokauhaan noin 1 dl taikinaa ja kaada se pannulle. Nosta pannun reunaa varovasti ja pyörittele pannua niin, että taikina leviää isoksi letuksi. Paista lettua noin 2 minuuttia, kunnes sen pinta on hyytynyt ja reuna alkaa ruskistua. Käännä lettu paistinlastalla. Paista toiselta puolelta noin 1 minuutti. Siirrä lettu paistinlastalla lautaselle. Paista kaikki letut samalla tavalla.

Vinkki! Kun annat lettutaikinan turvota puoli tuntia ennen paistamista, letut pysyvät paremmin kasassa ja paistaminen on helpompaa.

Kuvalliset ohjeet

lettukestit työohje1

1. Sekoita taikina tasaiseksi kulhossa.

lettukestit työohje2

2. Annostele taikina keittokauhalla pannulle.

lettukestit työohje3

3. Kun letun pinta on hyytynyt, käännä lettu. Paista myös toiselta puolelta.

Teksti:
Kuvat: Panu Pälviä
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5