Letitetty possunfilee

26.5.2017
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Letitetty possunfilee

Grillijuhlien katseenkääntäjänä toimii sipulinvarsien kanssa letille kiepautettu porsaan fileelankku.

Ainekset

6 annosta
1 1 (850 g) porsaan fileelankku
2 1 sipulinipun vihreät varsiosat (tai kevätsipulia)
3 2 rkl rypsiöljyä
4 1 tl suolaa
5 3 puista varsitikkua

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 0 g 1 g
Proteiinia 26 g 156 g
Rasvaa 28 g 166 g
Kuitua 0 g 1 g
Energiaa kJ 1 471 8827
Energiaa kcal 352 2110

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Laktoositon, Maidoton, Munaton
Ruokalajit Pääruoat
Pääruoka-aine Sianliha

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Liota varrastikkuja noin tunti vedessä. Ota filee huoneenlämpöön ½ tuntia ennen kypsennystä. Kuumenna grilli.

Kuivaa filee talouspaperilla ja leikkaa pitkittäin kolmeen osaan niin, että filee jää toisesta päästä ehjäksi 2 cm:n leveydeltä. Leikkaa sipuleista vihreät varret. Halkaise paksuimmat, jotta ne taipuvat paremmin. Säästä sipulit perunasalaattiin, samoin myöhemmin ylijäävät varret.

Asettele sipulinvarsia fileesuikaleiden viereen. Aloita letittäminen siirtämällä reunimmainen suikale keskelle, vuorotellen vasemmalta ja oikealta. Lisää välillä sipulinvarsia ja piilota hännät letin alle. Kiinnitä puolitetuilla varrastikuilla.

Sivele letti öljyllä ja grillaa molemmin puolin kauniin ruskeaksi. Mausta suolalla. Loppukypsennä grillin ylätasolla miedolla lämmöllä tai 150-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia, kunnes lihan sisälämpö on 70-astetta. Poista tikut ja kääri letti folioon 10 minuutiksi. Tarjoa lämpimän perunasalaatin kanssa.

 

Vinkki: Letitetty filee on näyttävä tarjottava kesäjuhliin tai juhannuspöytään.

Video

Teksti:
Kuvat: Elvi Rista
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5