Lempeän tuliset lihapyörykät

26.1.2015
4 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Lempeän tuliset lihapyörykät

Laita lihapulliin lisää potkua chilillä tai cayennenpippurilla. Tarjoile lihapullat spagetin kanssa.

Ainekset

4 annosta
1 400 g jauhelihaa
2 1 dl ruokakermaa
3 0,5 dl korppujauhoja
4 1 dl parmesaaniraastetta
5 1 muna
6 chiliä tai cayennenpippuria
7 1 tl suolaa
Kastike:
1 2 sipulia
2 2 valkosipulin kynttä
3 1 rkl öljyä
4 1 prk tomaattimurskaa
5 1 dl kanalientä
6 1 rkl hunajaa
7 chiliä tai cayennenpippuria
8 1 dl ruokakermaa

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 16 g 63 g
Proteiinia 26 g 105 g
Rasvaa 24 g 95 g
Kuitua 2 g 7 g
Energiaa kJ 1 613 6452
Energiaa kcal 386 1542

Reseptitiedot

Ruokalajit Pääruoat
Pääruoka-aine Jauheliha

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Mittaa korppujauhot kulhoon ja sekoita joukkoon kerma. Lisää liha, parmesaani, muna ja mausteet. Muotoile seoksesta pyöryköitä ja paista niihin pintaväri pannussa. Pane pyörykät uunivuokaan. Kuori ja hienonna sipulit ja kuullota öljytilkassa. Lisää tomaattimurska, kanaliemi, mausteet ja kerma. Kuumenna kiehuvaksi ja kaada pyöryköille. Kypsennä 200 °C:ssa 20 minuuttia.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen, Margareta Nygård
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5