Lemon curd -lusikkaleivät

13.4.2018
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Lemon curd -lusikkaleivät

Iki-ihanat lusikkaleivät täytetään nyt raikkaalla lemon curd -sitruunatahnalla.

Ainekset

60 kappaletta
1 200 g voita tai margariinia
2 1,5 dl sokeria
3 4,5 dl vehnäjauhoja
4 2 tl vaniljasokeria
5 1 tl ruokasoodaa
Täyte
1 2 dl lemon curd -sitruunatahnaa
Koristelu
1 1 dl sokeria

Ravintoaineet

Kappale Resepti
Hiilihydraatteja 7 g 418 g
Proteiinia 1 g 32 g
Rasvaa 3 g 166 g
Kuitua 0 g 10 g
Energiaa kJ 230 13796
Energiaa kcal 55 3297

Reseptitiedot

Ruokavalio Kasvis
Ruokalajit Leivonnaiset
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

1. Sulata voi tai margariini kattilassa. Anna sen kiehua hiljalleen noin 10 minuuttia, kunnes se muuttuu aavistuksen rusehtavaksi. Ota kattila pois liedeltä, ettei rasva pala, ja kaada se kulhoon. Lisää sokeri, sekoita ja anna jäähtyä.

2. Sekoita jauhot, vaniljasokeri ja ruokasooda keskenään. Sekoita jauhoseos rasvaseokseen. Laita taikina jääkaappiin noin 15 minuutiksi.

3. Painele taikinaa pikkulusikan pesään ja tasoita pinta. Liu’uta taikina pois lusikasta ja laita tasainen puoli alaspäin leivinpaperille pellille. Taikina on murenevaista, joten työskentele kärsivällisesti. Muotoile koko taikina samalla tavalla. Pikkuleivät eivät leviä uunissa, joten ne voi laittaa pellille lähekkäin.

4. Kypsennä pikkuleipiä 175-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia. Anna jäähtyä.

5. Täytä pikkuleivät levittämällä lemon curdia yhden pikkuleivän sileälle pinnalle ja painamalla toinen päälle. Kierittele leivonnaiset sokerissa. Säilytä kuivassa paikassa.

Vinkki: Lusikkaleivät kannattaa täyttää ja koristella vasta tarjoilupäivänä, jotta ne eivät vety.

Teksti:
Kuvat: Panu Pälviä
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5