Leipäjuustotangot ja viikunadippi

14.10.2013
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Leipäjuustotangot ja viikunadippi

Herkullisen rapeat naposteltavat syntyvät leipäjuustosta. Tarjoile juustotikut lämpiminä viikunadipin kera.

Ainekset

6 annosta
1 1 paketti (335 g) leipäjuustoa
2 1 muna
3 1 dl kuivia leivänmuruja tai korppujauhoja
4 1 tl basilikaa
5 0,5 tl suolaa
6 ripaus rouhittua mustapippuria
Paistamiseen
1 1 dl rypsiöljyä
Viikunadippi
1 1 pussi (200 g) pehmeitä viikunoita
2 3 dl vettä
3 2 rkl balsamiviinietikkaa
4 1 rkl sokeria
5 0,5 sitruunan raastettu kuori ja mehu

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 24 g 144 g
Proteiinia 18 g 111 g
Rasvaa 28 g 168 g
Kuitua 3 g 19 g
Energiaa kJ 1 777 10663
Energiaa kcal 425 2549

Reseptitiedot

Ruokavalio Kasvis
Ruokalajit Pikku- ja alkuruoat
Pääruoka-aine Maitotuotteet

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Valmista viikunadippi. Saksi viikunoista pois kovat kannat. Saksi viikunat pieniksi paloiksi kattilaan. Lisää joukkoon vesi, viinietikka ja sokeri. Keitä noin 10 minuuttia välillä sekoitellen, kunnes viikunat hajoavat ja kastikkeesta tulee sakeaa. Mausta sitruunan raastetulla kuorella ja mehulla. Soseuta kastike sauvasekoittimella. Anna jäähtyä. Valuta leipäjuustosta hera. Paloittele juusto noin kahden sentin levyisiksi tangoiksi. Vatkaa munan rakenne rikki syvällä lautasella. Sekoita toisella lautasella leivänmurut tai korppujauhot sekä mausteet. Kääntele juustotikut ensin munassa ja pyörittele tämän jälkeen leivänmuruissa. Nosta odottamaan leikkuulaudalle. Kuumenna öljy padassa tai pannulla. Öljy on sopivan kuumaa, kun leipäpala ruskistuu noin minuutissa. Paista muutama juustotanko kerrallaan. Nosta reikäkauhalla talouspaperille valumaan. Tarjoile lämpiminä viikunadipin kera.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
Avainsanat: leipäjuusto viikuna
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5