Leipäjuustosalaatti ja mansikkakastike

21.5.2014
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Leipäjuustosalaatti ja mansikkakastike

Tee kesäinen salaattikastike tuoreista mansikoista, oliiviöljystä ja mm. hunajasta. Ruokaisa leipäjuustosalaatti maistuu ateriana sellaisenaan.

Ainekset

4 annosta
1 1 punasipuli
2 2 rkl punaviinietikkaa
3 2 tl sokeria
4 0,25 tl suolaa
5 150 g leipäjuustoa
6 100 g vihreitä viinirypäleitä
7 100 g tuoreita mansikoita
8 1 paketti (100 g) salaattiseosta
Mansikkakastike
1 2 dl tuoreita mansikoita
2 2 rkl oliiviöljyä
3 1 rkl balsamiviinietikkaa
4 2 tl hunajaa
5 ripaus suolaa
6 ripaus rouhittua mustapippuria

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Munaton
Ruokalajit Pääruoat, Pikku- ja alkuruoat
Ruokatyypit Salaatit
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Valmista kastike. Perkaa kastikkeen mansikat ja siirrä teholeikkuriin muiden kastikeainesten kanssa. Aja tasaiseksi. Kuori ja suikaloi punasipuli. Nosta kulhoon sipulisuikaleet, punaviinietikka, sokeri ja suola. Sekoita ja anna maustua 10 minuuttia.

Paloittele leipäjuusto, viinirypäleet ja mansikat. Levitä salaattiseos tarjoiluvadille ja aseta päälle juustot, rypäleet, mansikat ja marinoituneet sipuliviipaleet. Tarjoile mansikkakastikkeen kera.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5