Leipäjuusto-bulgursalaatti

3.6.2013
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Leipäjuusto-bulgursalaatti

Leipäjuusto-bulgursalaatin voit tarjota lämpimänä tai jääkaappikylmänä.

Ainekset

7 annosta
1 6 dl vettä
2 3 dl bulguria
3 0,5 tl suolaa
4 1 punainen paprika
5 2 kesäsipulia varsineen
6 200 g leipäjuustoa
7 2 dl mansikoita
8 2 dl vihreitä rypäleitä
9 pala cantaloupe-melonia
10 1 ruukku basilikaa
11 mustapippuria
12 2 - 3 rkl oliiviöljyä
13 kourallinen saksanpähkinöitä
Lisäksi
1 vihreää pestokastiketta

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 31 g 214 g
Proteiinia 13 g 89 g
Rasvaa 15 g 107 g
Kuitua 3 g 23 g
Energiaa kJ 1 307 9151
Energiaa kcal 312 2187

Huom! Laskelmassa ei ole huomioitu: pala cantaloupe-melonia, vihreää pestokastiketta

Reseptitiedot

Ruokavalio Kasvis
Ruokalajit Pääruoat, Helpot & nopeat
Ruokatyypit Salaatit
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ohjeet

Mittaa vesi kattilaan ja kiehauta. Lisää bulgur ja suola. Anna kiehua hiljalleen noin 8 minuuttia tai kunnes neste on imeytynyt.

Kuutioi paprika ja silppua sipulit varsineen. Kuutioi leipäjuusto, leikkaa mansikat lohkoiksi ja puolita viinirypäleet. Kuutioi meloni. Silppua basilika.

Sekoita ainekset keskenään ja rouhi joukkoon runsas määrä mustapippuria. Valuta sekaan oliiviöljyä ja murenna joukkoon saksanpähkinöitä.

Tarjoa kastikkeeksi vihreää pestokastiketta ja nauti seuraksi tuoretta leipää.

Teksti:
Kuvat: Jami Jaakonen
© SOK
Avainsanat: leipäjuusto salaatti
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5