Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Lehtipihvit, salaattia ja avokadokastike

Fork and knife
2 Annosta
Fork and knife
2 Annosta
Lehtipihvi on klassikko. Nauti kunnon pihvi salaatin ja avokadokastikkeen kera. Lehtipihvit saa nuijittua helposti, kun laitat lihan kelmun väliin. Mausta paistetut pihvit suolalla ja pippurilla.

Ainekset

200 g
Naudan ulkofileetä
1/4 tl
Suolaa
Mustapippuria

Salaatti

1 kpl
Salaattisekoitusta
2 tl
Oliiviöljyä
Suolaa
Mustapippuria
6 - 8 kpl
Minitomaattia

Kastike

1 kpl
Avokado
1/2 kpl
Sitruunan mehua
1/2 tl
Tabascoa
1 dl
Jogurttia
1/2 tl
Mustapippuria
Suolaa

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Leikkaa lihasta 2 pihviä. Nuiji ne kelmun välissä ohuiksi. Jätä pihvit huoneenlämpöön siksi aikaa, kun valmistelet muut ainekset. Puolita tomaatit ja mausta ne öljyllä ja suolalla. Paahda tomaatit 125-asteisessa uunissa 20 minuuttia tai käytä ne sellaisenaan.

Halkaise avokado, koverra hedelmäliha kulhoon. Lisää muut aineet ja pyöräytä ainekset sileäksi kastikkeeksi sauvasekoittimella. Mausta salaatti öljyllä, suolalla ja pippurilla, lisää päälle tomaatit. Paista öljyttyjä pihvejä joko grillissä tai parilapannulla noin minuutti molemmin puolin. Mausta suolalla ja pippurilla. Tarjoa salaatin ja avokadokastikkeen kanssa.

Miltä maistui?
Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 21.7.2015
|
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

420

1758

23,5 g

6,5 g

16,0 g

15,5 g

10,5 g

30,5 g

0,3 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

0,25 tl Suolaa,

Mustapippuria,

Suolaa,

Mustapippuria,

0,5 tl Tabascoa,

0,5 tl Mustapippuria,

Suolaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli