Lehtipihvit, salaattia ja avokadokastike

21.7.2015
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Lehtipihvit, salaattia ja avokadokastike

Lehtipihvi on klassikko. Nauti kunnon pihvi salaatin ja avokadokastikkeen kera. Lehtipihvit saa nuijittua helposti, kun laitat lihan kelmun väliin. Mausta paistetut pihvit suolalla ja pippurilla.

Ainekset

2 annosta
1 200 g naudan ulkofileetä
2 0,25 tl suolaa
3 ripaus mustapippuria
Salaatti
1 1 pussi salaattisekoitusta
2 2 tl oliiviöljyä
3 ripaus suolaa
4 ripaus mustapippuria
5 6 - 8 minitomaattia
Kastike
1 1 avokado
2 0,5 sitruunan mehua
3 0,5 tl tabascoa
4 1 dl jogurttia
5 0,5 tl mustapippuria
6 ripaus suolaa

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 10 g 21 g
Proteiinia 28 g 56 g
Rasvaa 22 g 45 g
Kuitua 9 g 18 g
Energiaa kJ 1 539 3078
Energiaa kcal 368 736

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Munaton
Ruokalajit Pääruoat
Pääruoka-aine Naudanliha

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Leikkaa lihasta 2 pihviä. Nuiji ne kelmun välissä ohuiksi. Jätä pihvit huoneenlämpöön siksi aikaa, kun valmistelet muut ainekset. Puolita tomaatit ja mausta ne öljyllä ja suolalla. Paahda tomaatit 125-asteisessa uunissa 20 minuuttia tai käytä ne sellaisenaan.

Halkaise avokado, koverra hedelmäliha kulhoon. Lisää muut aineet ja pyöräytä ainekset sileäksi kastikkeeksi sauvasekoittimella. Mausta salaatti öljyllä, suolalla ja pippurilla, lisää päälle tomaatit. Paista öljyttyjä pihvejä joko grillissä tai parilapannulla noin minuutti molemmin puolin. Mausta suolalla ja pippurilla. Tarjoa salaatin ja avokadokastikkeen kanssa.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5