Lehtipihvi ja paprikavoi

9.7.2018
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Lehtipihvi ja paprikavoi

Lehtipihvit kypsyvät hetkessä. Tee siis kaikki muut valmistelut valmiiksi ennen pihvien paistamista. Kruunaa pihvi paprikavoilla ja sitr4usvinegretissä pyöräytetyllä rucolalla.

Ainekset

4 annosta
1 800 g naudan ulkofileetä
2 2 rkl voita
3 2 rkl rypsiöljyä
4 0,75 tl (¾ tl) suolaa
5 0,5 tl (½ rkl) rouhittua mustapippuria
Paprikavoi
1 25 g voita
2 0,25 tl (¼ tl) paprikajauhetta
3 0,25 tl (¼ tl) savupaprikajauhetta
4 0,25 tl (¼ tl) grillimaustetta
5 0,25 tl (¼ tl) chilimausteseosta
6 0,25 tl (¼ tl) rouhittua mustapippuria
Sitrusvinegretti
1 0,5 rkl (½ rkl) sitruunamehua
2 0,5 rkl (½ rkl) valkoviinietikkaa
3 0,25 tl (¼ tl) suolaa
4 0,25 tl (¼ tl) rouhittua mustapippuria
5 0,25 dl (¼ dl) rypsiöljyä
Lisäksi
1 1 ruukku rucolaa

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 0 g 1 g
Proteiinia 43 g 171 g
Rasvaa 32 g 126 g
Kuitua 0 g 1 g
Energiaa kJ 1 898 7590
Energiaa kcal 454 1814

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Munaton
Ruokalajit Pääruoat
Pääruoka-aine Naudanliha

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

  • Ota liha ja maustevoihin tuleva voi huoneenlämpöön puoli tuntia ennen ruoanvalmistusta.
  • Valmista paprikavoi. Sekoita pehmeään voihin mausteet. Kääri leivinpaperin sisään tangoksi ja siirrä jääkaappiin odottamaan.
  • Valmista sitrusvinegretti. Yhdistä sitruunamehu, etikka ja mausteet. Sekoita kunnes suola on liuennut. Lisää öljy ohuena nauhana koko ajan sekoittaen.
  • Leikkaa liha neljäksi pihviksi. Aseta yksi kerrallaan työlaudalle ja nuiji lihanuijalla mahdollisimman ohuiksi lehtipihveiksi. Kuumenna voita ja öljyä pannulla. Paista pihvejä noin minuutti molemmin puolin. Mausta suolalla ja pippurilla.
  • Laita valmiiden pihvien päälle paprikavoinapit ja sitrusvinegretissä pyöräytettyä rucolaa. Tarjoa ranskanperunoiden kanssa.
Teksti:
Kuvat: Satu Kemppainen
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5