Lehtikaalivokki

21.7.2015
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Lehtikaalivokki

Lehtikaali on voimakkaan makuinen lehtivihannes. Poista siitä halutessasi voimakkaat lehtiruodit. Ryöppääminen eli nopea keittäminen ennen käyttöä pehmentää lehtikaalin maun ja heleyttää värin. Katso lehtikaalivokin ohje!

Ainekset

4 annosta
1 200 g lehtikaalia
2 150 g herkkusieniä
3 2 porkkanaa
4 0,5 paprikaa
5 1 chili
6 2 valkosipulinkynttä
7 1 cm:n pala inkivääriä
8 2 rkl rypsiöljyä
9 2 rkl soijakastiketta
10 1 tl siirappia tai hunajaa
11 2 - 3 rkl sitruunamehua
12 0,5 tl mustapippuria
13 ripaus suolaa
Päälle
1 2 rkl rouhittuja pähkinöitä

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 8 g 32 g
Proteiinia 4 g 17 g
Rasvaa 10 g 38 g
Kuitua 3 g 12 g
Energiaa kJ 568 2270
Energiaa kcal 136 543

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Laktoositon, Maidoton, Munaton, Kasvis
Ruokalajit Pääruoat, Helpot & nopeat
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Poista lehtikaalista paksut ruodit. Ryöppää lehtiä hetki kiehuvassa vedessä, valuta ja pilko lehdet. Viipaloi herkkusienet, suikaloi porkkanat ja paprika. Hienonna valkosipuli, chili ja inkivääri. Kuumenna öljy vokissa, lisää kasvikset ja paista sekoitellen viitisen minuuttia. Lisää soija, siirappi, sitruunamehu ja mausteet. Kuumenna ja lisää pinnalle rouhitut pähkinät. Tarjoa riisin kanssa.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5