Lehtikaalikeitto

21.7.2015
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Lehtikaalikeitto

Tee kaalikeitto vaihteeksi lehtikaalista. Voimakkaan makuisessa ja monikäyttöisessä lehtikaalissa on paljon rautaa, C-vitamiinia, karoteenia, kalsiumia ja proteiineja. Lehtikaalikeitto maistuu vaikkapa lounaana.

Ainekset

4 annosta
1 150 g lehtikaalia
2 1 sipuli
3 2 perunaa
4 1 - 2 porkkanaa
5 0,5 - 1 palsternakkaa
6 6 dl vettä
7 1 kasvisliemikuutio
8 2 dl ruokakermaa tai maitoa
9 150 g ruokasulatejuustoa (Koskenlaskija)
10 ripaus mustapippuria

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 16 g 66 g
Proteiinia 11 g 45 g
Rasvaa 15 g 61 g
Kuitua 4 g 15 g
Energiaa kJ 1 042 4170
Energiaa kcal 249 997

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Kasvis
Ruokalajit Pääruoat, Helpot & nopeat, Edullinen, Lounas
Ruokatyypit Keitot
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Silppua lehtikaali, paloittele muut kasvikset. Keitä kasvikset pehmeiksi kasvisliemessä. Soseuta. Lisää kerma tai maito sekä sulatejuusto. Kuumenna keitto kiehuvaksi ja mausta pippurilla.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
Avainsanat: kasviskeitto lehtikaali
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5