Lehtikaalicaesar

21.6.2015
1 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Lehtikaalicaesar

Kaalista syntyy maistuvia viherherkkuja! Tee maukas kesäsalaatti lehtikaalista. Lehtikaalicaesarissa on mukana itse paistettuja krutonkeja ja kastikkeena maukasta anjoviskastiketta. Aloita caesarsalaatin valmistaminen salaattikastikkeesta.

Ainekset

4 annosta
1 1 ruukku lehtikaalia
2 1 rkl sitruunamehua
3 3 vaalea, hieman kuivahtanutta leipäviipaletta
4 1 rkl rypsiöljyä
5 1 valkosipulinkynsi
6 50 g parmesaanijuustoa
Kastike
1 1 kananmuna
2 2 anjovisfileetä
3 1 tl dijoninsinappia
4 1 valkosipulinkynsi
5 1,5 dl rypsiöljyä
6 2 rkl parmesaanijuustoa raastettuna

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 12 g 47 g
Proteiinia 10 g 38 g
Rasvaa 45 g 181 g
Kuitua 2 g 7 g
Energiaa kJ 2 034 8137
Energiaa kcal 486 1945

Reseptitiedot

Ruokavalio Kasvis
Ruokalajit Pääruoat, Lisäkkeet, Piknik, Lounas
Ruokatyypit Salaatit
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Valmista kastike. Riko huoneenlämpöinen muna korkealaitaiseen kulhoon. Lisää anjovisfileet, sinappi ja raastettu valkosipulinkynsi. Nosta kulhoon sauvasekoitin ja valuta päälle vähitellen oliiviöljyä sekoittimen käydessä. Sekoita majoneesiin parmesaaniraaste.

Riivi lehtikaalin lehdet irti, huuhtele ja pilko pienemmiksi. Sekoita lehtikaalit kulhossa sitruunamehun kanssa. Kuutioi leipäviipaleet ja kuumenna pannulla öljy. Lisää puristettu valkosipulinkynsi ja leipäkuutiot ja paahda muutama minuutti, kunnes leipäkuutiot ovat kauniin ruskeita. Höylää juusto lastuiksi. Nostele lehtikaalin joukkoon kastike ja leipäkuutiot. Sekoita ainekset ja nostele joukkoon parmesaanilastut.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5