Lehtikaali-papukeitto

6.10.2015
3 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Lehtikaali-papukeitto

Kevyt lehtikaalikeitto saa täyteläisyyttä, jos lisäät joukkoon mausteista makkaraa tai broileria ja sulatejuustoa.

Ainekset

6 annosta
1 1 sipuli
2 2 valkosipulinkynttä
3 3 porkkanaa
4 1 palsternakka
5 100 g juuriselleriä
6 2 rkl öljyä kuullottamiseen
7 1,2 l kasvislientä
8 10 maustepippuria
9 1 laakerinlehti
10 100 g lehtikaalia
11 1 prk (285 g) papusekoitusta (Gogreen)
12 1 - 2 rkl sitruunamehua
13 tl suolaa

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 14 g 86 g
Proteiinia 6 g 35 g
Rasvaa 6 g 39 g
Kuitua 6 g 38 g
Energiaa kJ 589 3532
Energiaa kcal 141 844

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Laktoositon, Maidoton, Munaton, Kasvis, Vegaani
Ruokalajit Pääruoat, Edullinen, Lounas
Ruokatyypit Keitot
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Kuori sipulit, porkkanat, palsternakka ja selleri. Hienonna sipulit. Kuutioi porkkanat, palsternakka ja selleri. Kuullota juureksia öljyssä kattilassa pari minuuttia. Kaada kasvisliemi päälle. Lisää pippurit ja laakerilehti. Keitä juurekset kypsiksi.
Leikkaa lehtikaalista ruodit pois ja suikaloi ohuelti. Lisää keittoon lehtikaalit ja huuhdellut pavut. Anna kiehahtaa. Mausta sitruunamehulla ja suolalla.

Vinkki! Keiton joukkoon sopii myös mausteinen makkara tai broilerisuikaleet ja sulatejuusto.

Teksti:
Kuvat: Sami Repo
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5