Lehtikaali-basilikapesto

21.7.2015
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Lehtikaali-basilikapesto

Surauta makoisa ja monikäyttöinen pesto lehtikaalista. Lehtikaalin ryöppääminen eli nopea keittäminen ennen käyttöä pehmentää sen maun ja heleyttää värin.

Ainekset

4 annosta
1 100 g lehtikaalia
2 2 dl manteleita
3 1 ruukku basilikaa
4 1 valkosipulinkynsi
5 1 dl oliiviöljyä
6 1 sitruunan mehu
7 50 g raastettua parmesaania
8 1 tl suolaa
9 0,5 tl mustapippuria

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 4 g 15 g
Proteiinia 12 g 49 g
Rasvaa 46 g 182 g
Kuitua 3 g 13 g
Energiaa kJ 1 958 7833
Energiaa kcal 468 1872

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Munaton, Kasvis
Ruokalajit Lisäkkeet
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Ryöppää lehtikaalia pari minuuttia kiehuvassa vedessä. Paahda mantelit kevyesti kuivalla pannulla. Pane ainekset tehosekoittimeen tai monitoimikoneeseen. Pyöräytä sileäksi. Tarkista maku ja lisää mausteita tarvittaessa.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
Avainsanat: basilika lehtikaali pesto
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5