Laskiaissputnikit

2.1.2005
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Laskiaissputnikit

Tähän laskiaispullaan mahtuu runsaasti hilloa ja kermavaahtoa. Nauti isolla porukalla.

Ainekset

8 kappaletta
Pullataikina
1 0,5 l maitoa
2 50 g hiivaa
3 2 dl sokeria
4 1 tl suolaa
5 1 rkl kardemummaa
6 11 - 12 dl vehnäjauhoja
7 200 g margariinia tai voita
8 1 kananmuna
Voiteluun
1 1 kananmuna
Koristeluun
1 mantelilastuja ja raesokeria
Täyte
1 2 dl kouhukermaa tai vispautuvaa vaniljakastiketta vatkattuna
2 vadelma- tai mansikkahilloa

Ravintoaineet

Kappale Resepti
Hiilihydraatteja 96 g 764 g
Proteiinia 14 g 113 g
Rasvaa 32 g 258 g
Kuitua 4 g 30 g
Energiaa kJ 3 060 24477
Energiaa kcal 731 5850

Reseptitiedot

Ruokalajit Leivonnaiset
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Lisää hiiva, mausteet, kananmuna sekä vehnäjauhot huolellisesti vaivaten. Sekoita joukkoon sulatettu margariini ja anna taikinan nousta lämpimässä liinalla peitettynä noin ½ tuntia. Jaa taikina 8-10 osaan ja osat edelleen kolmeen yhtä suureen palaan. Pyörittele säikeiksi ja letitä aina kolmesta säikeestä pieniä pullapitkoja. Nosta pitkot uunipellille ja anna pullien nousta lämpimässä noin 10 minuutin ajan. Voitele kananmunalla ja koristele mantelilastuilla ja raesokerilla. Paista uunin keskiosassa 225 asteessa noin 15 minuuttia kauniin kullanruskeiksi. Puolita jäähtyneet pullat pituussuunnassa ja täytä kermavaahdolla sekä hillolla. Nauti heti esimerkiksi kaakaon kera

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen
© SOK
Avainsanat: laskiainen manteli pulla
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5