Laskiaisen suklaapullat

19.1.2010
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Laskiaisen suklaapullat

Ainekset

25 kappaletta
Taikina:
1 5 dl maitoa
2 50 g hiivaa
3 2 dl sokeria
4 1 tl suolaa
5 1,5 dl kaakaojauhetta
6 150 g margariinia
7 12 dl vehnäjauhoja
Voiteluun:
1 1 muna
Täyte:
1 100 g tummaa suklaata
2 150 g mantelimassaa
Kermavaahto:
1 2 dl vispikermaa
2 1 rkl kaakaota
3 1 rkl sokeria

Ravintoaineet

Kappale Resepti
Hiilihydraatteja 36 g 890 g
Proteiinia 6 g 148 g
Rasvaa 12 g 299 g
Kuitua 2 g 59 g
Energiaa kJ 1 149 28730
Energiaa kcal 275 6867

Reseptitiedot

Ruokalajit Jälkiruoat, Leivonnaiset
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Kuvalliset ohjeet

Taikinan valmistaminen

1. Sekoita kädenlämpöiseen maitoon hiiva, sokeri ja suola. Sekoita kaakao ja 3 dl jauhoista keskenään ja vatkaa seokseen. Lisää loput jauhot ja pehmeä rasva. Alusta taikinaksi

Pullien paistaminen

2. Anna kohota kaksinkertaiseksi. Leivo taikinasta jauhotulla pöydällä pullia. Nosta pullat pellille ja kohota 15 minuuttia. Voitele pullat munalla ja paista 200-asteisessa uunissa 12–15 minuuttia.

Suklaan sulattaminen

3. Sulata suklaa vesihauteessa. Raasta kulhoon mantelimassa ja sekoita se suklaaseen.

Pullien kovertaminen

4. Leikkaa jäähtyneistä pullista lakit irti. Koverra pullista hieman sisustaa pois lusikalla ja sekoita se suklaamassaan.

Kermavaahdon vatkaaminen

5. Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta kaakaolla ja sokerilla.

Pullien täyttäminen

6. Täytä pullat suklaamassalla. Nosta päälle kermavaahtoa.

Pullien koristeleminen

7. Aseta lakit päälle ja koristele tomusokerilla.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5