Laskiaisen porukkapulla

17.1.2018
6 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Laskiaisen porukkapulla

Raikkaalla marjarahkalla täytetystä jättilaskiaispullasta riittää isollekin poppoolle!

Ainekset

11 palaa
Taikina
1 100 g margariinia
2 2 dl maitoa
3 4 dl vehnäjauhoja
4 1 dl sokeria
5 2 tl leivinjauhetta
6 2 tl kardemummaa
7 1 tl vaniljasokeria
8 0,5 tl suolaa
9 1 kananmuna
Koristelu
1 1 dl raesokeria
Täyte
1 100 g pakastemansikoita
2 100 g pakastemustikoita
3 2 dl vispikermaa
4 100 g maitorahkaa (n. 1 dl)
5 3 rkl sokeria
6 1 tl vaniljasokeria

Ravintoaineet

Pala Resepti
Hiilihydraatteja 36 g 400 g
Proteiinia 5 g 54 g
Rasvaa 14 g 149 g
Kuitua 1 g 14 g
Energiaa kJ 1 207 13279
Energiaa kcal 289 3174

Reseptitiedot

Ruokavalio Kasvis
Ruokalajit Leivonnaiset
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset
Pääruoka-aine Maitotuotteet

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Säädä uuni 200 asteeseen. Voitele vuoka (noin 20 x 30 cm).

Sulata margariini ja sekoita joukkoon maito.

Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa. Lisää kananmuna ja täysin jäähtynyt margariini-maitoseos jauhoihin. Sekoita puuhaarukalla niin, että ainekset juuri ja juuri sekoittuvat. Levitä taikina vuokaan. Ripota raesokeria pinnalle. Paista pullaa uunissa noin 25–30 minuuttia.

Ota marjat pakastimesta 15–30 minuuttia ennen pullan täyttämistä. Paloittele kohmeiset mansikat veitsellä tai murskaa marjat kevyesti. Vaahdota kerma. Sekoita rahkaan sokerit ja kermavaahto. Lisää marjat vaahtoon.

Leikkaa jäähtynyt pulla kahdeksi kerrokseksi ja nosta kansi pois paikoiltaan. Levitä vaahto kerrosten väliin ja laita kansi paikoilleen. Paina kevyesti käsin. Leikkaa annospaloiksi.

Vinkki: Pullan leikkaus onnistuu parhaiten isolla sahateräisellä veitsellä.

Teksti:
Kuvat: Tuomas Kolehmainen
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5