Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Laskiaisen omena-kanelipikapullat

timer-icon45 min  (josta 30 min aktiivista)
Fork and knife
8 Kappaletta
Fork and knife
8 Kappaletta
Laskiaisen pikapullat paistetaan rennosti muffinivuoissa ja täytetään omenahillolla ja kanelilla maustetulla kermavaahdolla.

Ainekset

5 dl
Vehnäjauhoja
1/2 dl
Sokeria
2 tl
Leivinjauhetta
1/2 tl
Jauhettua kardemummaa
1/2 tl
Jauhettua inkivääriä
2 dl
Maitoa
1 kpl
Kananmuna
3/4 dl
Juoksevaa margariinia

Pinnalle

Maitoa
Raesokeria
Tomusokeria

Lisäksi

1 dl
Omenahilloa

Kanelikermavaahto

2 dl
Vispikermaa
1/2 tl
Kanelia

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Sekoita kuivat aineet kulhossa. Sekoita toisessa kulhossa maito, muna ja rasva ja kaada seos kuivien aineiden joukkoon. Sekoita taikinaksi. Annostele taikina voideltuihin muffinivuokiin.

3/4 dl
Juoksevaa margariinia
1/2 tl
Jauhettua inkivääriä
2 dl
Maitoa
1/2 tl
Jauhettua kardemummaa
2 tl
Leivinjauhetta
1/2 dl
Sokeria
5 dl
Vehnäjauhoja
1 kpl
Kananmuna
2

Sivele pullien pintaan maitoa ja ripottele päälle raesokeria. Paista pullat 200-asteisen uunin keskitasolla 18–20 minuuttia.

Raesokeria
Maitoa
3

Anna pullien jäähtyä ritilän päällä. Halkaise pullat ja täytä omenahillolla ja kanelilla maustetulla kermavaahdolla. Sirota pinnalle tomusokeria.

Tomusokeria
1 dl
Omenahilloa
1/2 tl
Kanelia
2 dl
Vispikermaa
Miltä maistui?
Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 25.1.2012
|
Muokattu: 7.2.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

325

1359

12,0 g

4,8 g

43,6 g

13,6 g

1,5 g

8,8 g

0,7 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

0,5 tl Jauhettua kardemummaa,

Maitoa,

Raesokeria,

Tomusokeria,

0,5 tl Kanelia.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli