Laskiaisen hernekeitto

27.2.2007
1 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Laskiaisen hernekeitto

Ainekset

4 annosta
1 500 g kuivattuja herneitä tai 250 g esikypsennettyjä pikaherneitä
2 120 g pekonia
3 1 pienen purjon vaalea osa
4 1 pieni porkkana
5 1,5 - 2 l vettä
6 (½ lihaliemikuutio)
7 valkopippuria
8 kuivattua basilikaa
9 kuivattua salviaa
10 öljyä kuullottamiseen

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 62 g 248 g
Proteiinia 26 g 105 g
Rasvaa 12 g 50 g
Kuitua 14 g 56 g
Energiaa kJ 1 976 7906
Energiaa kcal 472 1890

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Laktoositon, Maidoton, Munaton, Sokeriton
Ruokalajit Pääruoat
Ruokatyypit Keitot
Pääruoka-aine Sianliha

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Liota herneet pakkauksen ohjeen mukaan. Kuori porkkana ja pese purjo. Pilko porkkana, purjo ja pekoni pieneksi. Kuullota palat öljyssä kattilassa. Lisää vesi ja herneet. Anna kiehua hiljalleen hernepakkauksen ohjeen mukaan. Sekoita välillä kunnes herneet ovat pehmenneet. Lisää tarvittaessa vettä. Mausta ja pakkaa termospulloon.

© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5