Lanttusosekeitto

20.10.2009
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Lanttusosekeitto

Ainekset

4 annosta
1 1 sipuli
2 2 - 3 valkosipulinkynttä
3 2 rkl öljyä
4 2 keskikokoista jauhoista perunaa
5 1 l vettä
6 1 kasvisliemikuutio
7 500 g lanttusosetta
8 0,5 tl kanelia
9 1 tl suolaa
10 1 prk (200 g) ranskankermaa
Lisäksi:
1 muutama piparkakku

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 14 g 57 g
Proteiinia 4 g 14 g
Rasvaa 18 g 72 g
Kuitua 3 g 12 g
Energiaa kJ 982 3929
Energiaa kcal 235 939

Reseptitiedot

Ruokavalio Munaton
Ruokalajit Pikku- ja alkuruoat
Ruokatyypit Keitot
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Kuori ja hienona sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuumenna kattilassa öljy ja lisää joukkoon sipulit. Anna kuullottua muutama minuutti. Lisää perunat, vesi ja liemikuutio. Anna kiehua 10 minuuttia. Soseuta sauvasekoittimella. Lisää lanttusose, kaneli, suola ja 2/3 osaa ranskankermasta. Kuumenna seos. Lisää nestettä, jos keitto on liian sakeaa. Lisää loppu ranskankerma keiton pinnalle murustettujen pipareiden kanssa. Tarjoa joulupöydän alkukeittona.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
© SOK
Avainsanat: kasviskeitto lanttu
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5