Lanttupiiraat

27.7.2007
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Lanttupiiraat

Ainekset

12 kappaletta
1 1 paketti (400 g) pakastettua peruna-ruistaikinaa
Täyte:
1 200 g lanttua
2 0,5 tl suolaa
3 mustapippuria
4 1 paketti sinihomejuustoa

Ravintoaineet

Kappale Resepti
Hiilihydraatteja 16 g 194 g
Proteiinia 6 g 67 g
Rasvaa 10 g 126 g
Kuitua 2 g 23 g
Energiaa kJ 761 9135
Energiaa kcal 182 2183

Reseptitiedot

Ruokalajit Pikku- ja alkuruoat, Leivonnaiset
Ruokatyypit Suolaiset leivonnaiset
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Anna taikinan sulaa jääkaapissa. Kuori lanttu ja raasta se karkeaksi raasteeksi. Mausta raaste suolalla ja pippurilla. Jaa taikina kahteen osaan. Kaaviloi taikinan puolikas 20 x 30 sentin kokoiseksi levyksi. Jaa levy kuudeksi neliöksi jakamalla se ensin pituussuunnassa kahtia ja sitten kumpikin suorakaide kolmeen osaan. Aseta jokaiselle neliölle noin ruokalusikallinen lantturaastetta ja nosta päälle nokare sinihomejuustoa. Voitele neliön kaksi sivua vedellä ja taita neliö kolmioksi. Painele reunat yhteen. Paista 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Tarjoa lämpiminä.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen, Margareta Nygård
© SOK
Avainsanat: lanttu piirakka piiras
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5