Lanttupaisti ja karpalo-persimonkastike

19.11.2017
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Lanttupaisti ja karpalo-persimonkastike

Kasvissyöjän joulupaistissa on mehevä parmesaanisydän. Keitä lisukkeeksi kirpeänmakea karpalo-persimonkastike, joka sopii myös kinkulle..

Ainekset

4 annosta
1 1 lanttu (noin 1 kg)
2 80 g parmesaania palana
3 50 g margariinia
4 1 valkosipulinkynsi
5 4 rkl tuoretta timjamia
6 2 tl suolaa
7 0,5 tl mustapippuria
Karpalo-persimonkastike
1 2 persimonia
2 1 pussi (200 g) pakastekarpaloita
3 0,5 dl punaviiniä
4 0,5 dl sokeria
5 2 rkl vettä
6 1 tähtianis
7 0,5 tl kuivattua rosmariinia

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 32 g 128 g
Proteiinia 8 g 34 g
Rasvaa 15 g 61 g
Kuitua 8 g 33 g
Energiaa kJ 1 296 5183
Energiaa kcal 310 1239

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Munaton, Kasvis
Ruokalajit Pääruoat, Lisäkkeet
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Valitse mahdollisimman iso lanttu tai tee kaksi paistia pienemmistä lantuista.

Kuori lanttu. Leikkaa kannasta ohut pala pois niin, että lanttu pysyy pystyssä. Koverra lantun keskelle kolo juustoa varten kuorimaveitsellä tai omenaporalla. Älä koverra pohjan läpi. Paloittele juusto tarvittaessa ja paina se koloon.

Mittaa margariini kulhoon. Kuori ja hienonna valkosipuli. Hienonna timjami. Sekoita ne ja mausteet margariiniin. Levitä seos lantulle. Ota foliosta 4 reilua palaa päällekkäin alustalle. Laita lanttu keskelle ja kääri folioon. Kypsennä 150 asteessa 2–3 tuntia. Jos lanttu painaa yli kilon, kypsennä hieman pidempään.

Leikkaa persimonit pieniksi kuutioiksi ja siirrä sivuun odottamaan. Laita muut kastikkeen ainekset kattilaan ja keitä 10 minuuttia. Lisää persimonit ja keitä 5 minuuttia. Tarjoa kastike lanttupaistin kanssa.

Vinkki: Raasta valmiin paistin pinnalle parmesaania. Vegaanin paistissa kolokin täytetään kuorrutteella ja rasvaksi valitaan vegaaninen margariini.

Teksti:
Kuvat: Panu Pälviä
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5