Lanttulaatikko

12.1.2005
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Lanttulaatikko

Ainekset

8 annosta
1 1 kg pakastelanttusosetta tai vastaava määrä tuoretta kuorittua lanttua kuutioituna
2 2 dl kuohu- tai kevytkermaa
3 2 - 2,5 rkl korppujauhoja
4 0,5 dl siirappia
5 0,5 tl suolaa
6 inkivääriä
7 valkopippuria
8 muskottia
9 1 - 2 kpl kananmunaa
Pinnalle:
1 margariini- tai voinokareita
2 korppujauhoja
3 siirappia

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 17 g 135 g
Proteiinia 3 g 25 g
Rasvaa 14 g 114 g
Kuitua 2 g 19 g
Energiaa kJ 870 6957
Energiaa kcal 208 1663

Reseptitiedot

Ruokalajit Lisäkkeet
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Sulata valmis pakastelanttusose tai jos käytät tuoretta lanttua, keitä lanttukuutiot kypsiksi suolalla maustetussa vedessä ja soseuta lantut. Sekoita soseeseen kerma, korppujauhot, siirappi, mausteet ja kananmunat. Kaada seos voideltuun, korppujauhotettuun vuokaan. Kuvioi pinta ja lisää pinnalle korppujauhoja ja rasvaa nokareina ja lopuksi siirappi raitoina. Paista 175 asteessa noin 1-1 ½ tuntia.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen
© SOK
Avainsanat: laatikko lanttu
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5