Lanttu-omenalaatikko

20.11.2014
2 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Lanttu-omenalaatikko

Omena ja inkivääri tuovat makua ja raikkautta lanttulaatikkoon. Jos käytät gluteenittomia korppujauhoja, lanttulaatikko sopii myös keliaakikon joulupöytään.

Ainekset

7 annosta
1 1 kg lanttua
2 2 omenaa
3 1,5 dl kermaa
4 0,5 dl korppujauhoja
5 1 kananmuna
6 3 rkl siirappia
7 2 tl suolaa
8 0,25 tl jauhettua inkivääriä
9 ripaus jauhettua valkopippuria
Lisäksi
1 korppujauhoja
2 voita

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 20 g 140 g
Proteiinia 3 g 23 g
Rasvaa 9 g 62 g
Kuitua 4 g 25 g
Energiaa kJ 726 5084
Energiaa kcal 174 1215

Huom! Laskelmassa ei ole huomioitu: voita

Reseptitiedot

Ruokavalio Kasvis
Ruokalajit Lisäkkeet, Edullinen
Pääruoka-aine Kasvikset
Makuja maailmalta Suomalainen

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Kuori ja kuutioi lanttu. Keitä kuutiot vähässä, suolalla maustetussa vedessä kypsiksi. Valuta keitinvesi pois ja soseuta lantut. Kuori ja raasta omenat. Sekoita lanttusoseeseen omenaraaste, kerma, korppujauhot ja muna. Lisää siirappi ja mausteet. Kaada seos voideltuun uunivuokaan. Ripottele pinnalle korppujauhoja ja koristele pinta lusikalla. Lisää muutama voinokare. Kypsennä laatikkoa 150-asteisessa uunissa noin 2 tuntia.

Video

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
Avainsanat: laatikko lanttu omena
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5