Lanttu-kinkkusupikkaat

26.10.2017
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Lanttu-kinkkusupikkaat

Jouluruokafanit ihastuvat lanttulaatikolla ja kinkulla täytettyihin torttuihin. Ruis-perunataikina on mahtava makupari lantulle ja kinkulle.

Ainekset

16 kappaletta
1 1 paketti (400 g) ruisperunataikinaa (pakaste, esim. Sunnuntai)
2 150 g palvi- tai joulukinkkua
3 4 dl lanttulaatikkoa
Voiteluun
1 muna

Ravintoaineet

Kappale Resepti
Hiilihydraatteja 12 g 186 g
Proteiinia 3 g 51 g
Rasvaa 8 g 130 g
Kuitua 1 g 20 g
Energiaa kJ 554 8871
Energiaa kcal 132 2120

Huom! Laskelmassa ei ole huomioitu: lanttulaatikkoa

Reseptitiedot

Ruokalajit Leivonnaiset
Ruokatyypit Suolaiset leivonnaiset
Pääruoka-aine Sianliha

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Sulata taikina pakkauksen ohjeen mukaan. Kuutioi kinkku.

Kauli taikina noin 4 mm paksuiseksi levyksi. Jaa levy taikinapyörällä noin 10 x 10 cm kokoisiksi ruuduiksi. Leikkaa jokaisen ruudun vastakkaisiin kulmiin kulmittain noin ½ cm etäisyydelle reunasta suorakulman muotoiset viillot, jotka ulottuvat noin 1 cm etäisyydelle viereisistä kulmista (mallikuvassa kohta 1). Jaa keskelle neliöitä ensin hiukan kinkkukuutioita ja niiden päälle 1–2 ruokalusikallista lanttulaatikkoa (mallikuvassa kohta 2). Nosta viiltojen ulkopuolelta kulmat toistensa yli ja paina kiinni vastakkaisiin kulmiin (mallikuvassa kohta 3).

Voit tehdä myös kolmionmallisia supikkaita laittamalla täytteet neliölle ja taittamalla kolmioksi. Painele reunat kiinni sormin tai haarukalla.

Voitele taikinat kevyesti vatkatulla munalla ja kypsennä 225 asteessa noin 12 minuuttia, tai kunnes tortut ovat saaneet hiukan väriä.

Tarjoiluehdotus: Lanttu-kinkkusupikkaat ovat myös mainio tapa hyödyntää joulupöydästä ylijääneet kinkut ja laatikot.

Kuvalliset ohjeet

Supikas taitteluohje

Teksti:
Kuvat: Tuomas Kolehmainen
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5