Lankkufilee ja minttu-kaprissalsa

27.4.2016
6 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Lankkufilee ja minttu-kaprissalsa

Ainekset

10 annosta
1 2 (à 800 g) naudan ulkofileetä
2 1 rkl hiutalesuolaa
Glaseerauskastike
1 2 rkl rouhittua mustapippuria
2 0,5 dl vettä
3 2 rkl ruokokidesokeria
4 2 rkl rypsiöljyä
Minttu-kaprissalsa
1 0,5 punasipuli
2 4 rkl hienonnettua minttua ja persiljaa
3 1,5 rkl kapriksia
4 1 valkosipulinkynsi
5 0,5 sitruunan raastettu kuori
6 2 rkl sitruunamehua
7 ripaus rouhittua mustapippuria
8 4 - 5 rkl oliiviöljyä

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 3 g 26 g
Proteiinia 34 g 339 g
Rasvaa 16 g 161 g
Kuitua 0 g 1 g
Energiaa kJ 1 218 12176
Energiaa kcal 291 2910

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Laktoositon, Maidoton
Ruokalajit Pääruoat
Pääruoka-aine Naudanliha

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Valmista salsa. Kuori ja hienonna punasipuli. Hienonna yrtit, kaprikset ja kuorittu valkosipulinkynsi. Sekoita ainekset kulhossa ja mausta sitruunan kuorella, -mehulla ja pippurilla. Sekoita joukkoon öljy.
Leikkaa ulkofileet pituussuunnassa halki neljäksi ohuemmaksi palaksi. Nuiji paloja litteämmiksi. Mausta suolalla. Kuumenna grilli.
Valmista glaseerauskastike. Keitä aineksia minuutin ajan pienessä kattilassa. Paista fileisiin kuumalla grillillä kunnon väri pintaan. Alenna lämpöä ja kypsennä noin 15 minuuttia tai kunnes lihan sisälämpötila on 58–60 astetta.
Siirrä lihapalat uunivuokaan ja sivele pinnoille glaseerauskastike. Peitä foliolla ja anna vetäytyä 10 minuuttia ennen leikkaamista. Tarjoile salsan kera.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5