Lämppärihampparit kinkulla ja persimonilla

26.10.2017
2 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Lämppärihampparit kinkulla ja persimonilla

Lämppärihamppareissa yhdistyvät kaksi ikisuosikkia: lämpimät voileivät ja hampurilainen. Sinapilla ryyditetyissä leivissä on täytteenä suolaista kinkkua ja makeaa persimonia.

Ainekset

4 annosta
1 4 vaaleaa sämpylää
2 4 rkl sinappia
3 2 persimonia
4 1 paketti (200 g) saunapalvikinkkua
5 0,5 tl oreganoa
6 0,25 tl (1/4 tl) mustapippuria
7 2 dl raastettua emmentaljuustoa
8 0,5 ruukkua basilikaa

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 33 g 131 g
Proteiinia 23 g 93 g
Rasvaa 17 g 68 g
Kuitua 4 g 17 g
Energiaa kJ 1 592 6369
Energiaa kcal 380 1522

Reseptitiedot

Ruokalajit Aamu-, väli- ja iltapalat, Helpot & nopeat, Välipalat
Pääruoka-aine Sianliha

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Kuumenna uuni 220 asteeseen.

Halkaise sämpylät ja voitele kaikki puolikkaat sinapilla.

Kuori persimonit ja leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi.

Jaa kinkkusiivut neljälle sämpylän puolikkaalle. Laita persimoniviipaleet kinkun päälle. Mausta leivät oreganolla ja mustapippurilla. Lisää päälle juustoraastetta.

Laita täytetyt sämpylät sekä kansipalat uunipellille. Paista uunin keskitasolla 15–20 minuuttia tai grillivastuksen alla 10–15 minuuttia, kunnes juusto on sulanut.

Lisää paistettujen leipien pinnalle hienonnettua tuoretta basilikaa ja nosta päälle sämpylän kansi.

Teksti:
Kuvat: Tuomas Kolehmainen
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5