Lämpimät rieskaleivät

21.6.2013
2 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Lämpimät rieskaleivät

Tee pizzamaisia lämpimiä leipiä helposti ja nopeasti pienistä rieskoista. Tee leivät joko mango-tonnikalatäytteellä tai salami-kinkkutäytteellä.

Ainekset

4 annosta
1 8 kpl pyöreitä pikkurieskoja
Mango-tonnikalatäyte
1 1 prk (425 g/225 g) säilykemangoa
2 2 prk (185 g/150 g) tonnikalaa öljyssä
3 0,5 tl jauhettua korianteria
4 100 g voimakasta juustoraastetta
5 tuoretta basilikaa
Salami-kinkkutäyte
1 4 rkl paseerattua tomaattia
2 100 g palvi- tai voileipäkinkkua
3 100 g salamimakkaraa ohuina siivuina
4 1 tl kuivattua timjamia
5 100 g juustoraastetta

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 37 g 147 g
Proteiinia 38 g 150 g
Rasvaa 29 g 115 g
Kuitua 4 g 16 g
Energiaa kJ 2 340 9358
Energiaa kcal 559 2237

Reseptitiedot

Ruokalajit Pikku- ja alkuruoat, Aamu-, väli- ja iltapalat, Helpot & nopeat, Edullinen, Piknik, Brunssi, Lounas, Välipalat
Pääruoka-aine Sianliha, Kala

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Nosta rieskat leivinpaperoidulle uunipellille. Tee leivät joko mango-tonnikalatäytteellä tai salami-kinkkutäytteellä. Valuta ja kuutioi mango. Levitä rieskoille mangokuutioita. Valuta tonnikala ja hienonna se haarukalla. Jaa tonnikala mangon päälle. Lisää ripaus korianteria ja viimeistele juustoraasteella. Tai voitele rieskat paseeratulla tomaatilla. Suikaloi kinkku ja jaa se rieskoille. Lisää salami viipaleina. Ripottele päälle timjamia ja juustoraastetta.

Gratinoi rieskat 250-asteisessa uunissa joko ylätasolla tai grillivastuksen alla muutama minuutti, kunnes juusto sulaa. Viimeistele basilikalla.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
Avainsanat: kala kinkku mango rieska salami
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5