Lampaanpaistia särän tapaan

16.11.2017
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Lampaanpaistia särän tapaan

Särä valmistetaan perinteisesti puukaukalossa leivinuunissa. Sähköuunissa mieto lämpö ja kosteus jäljittelevät lampaanpaistin ja juuresten perinteistä kypsennystapaa.

Ainekset

4 annosta
1 2,5 kg luutonta lampaanpaistia
2 1 rkl suolaa
3 1 tl mustapippuria
4 50 g voita
5 2 dl vettä
6 12 keskikokoista kiinteää perunaa
7 4 porkkanaa
8 2 palsternakkaa
9 0,5 lanttua

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 40 g 161 g
Proteiinia 124 g 494 g
Rasvaa 89 g 356 g
Kuitua 7 g 27 g
Energiaa kJ 6 098 24391
Energiaa kcal 1 458 5830

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Maidoton, Munaton
Ruokalajit Pääruoat
Pääruoka-aine Lammas

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Anna paistin sulaa jääkaapissa 1–2 vrk.

Poista isot rasvakertymät paistin pinnalta. Hiero suola ja pippuri paistin pintaan. Anna lihan maustua jääkaapissa yön yli tai huoneenlämmössä pari tuntia.

Laita paisti uunipellille. Työnnä paistolämpömittari paistin paksuimpaan kohtaan. Vuole kylmä voi ohuiksi lastuiksi juustohöylällä ja levitä lastut paistin pinnalle. Laita paisti 225-asteiseen uuniin ruskistumaan puoleksi tunniksi. Kaada vesi pellille. (Lisää vettä tarvittaessa kypsennyksen aikana).

Laske uunin lämpö 150 asteeseen. Peitä paisti ja pelti kevyesti foliolla. Valele paistia 30–45 minuutin välein liemellä ja jatka kypsentämistä, kunnes sen sisälämpötila on noin 50 astetta. Lisää silloin juurekset kuorittuina, isoina paloina pellille paistin viereen. Jatka kypsentämistä, kunnes paistin sisälämpötila on 65–75 astetta. Tähän menee noin 2–2 ½ tuntia. 65-asteinen paisti on sisältä punertava, 75-asteinen täysin kypsä.

Ota kypsä paisti pelliltä, kääri se folioon ja anna vetäytyä noin ½ tuntia ennen viipalointia. Nosta uunin lämpö 200 asteeseen ja jatka juuresten kypsentämistä, kunnes ne ovat kauniisti paahtuneet.

Teksti:
Kuvat: Päivi Ristell
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5