Lampaanpaisti

20.4.2011
10 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Lampaanpaisti

Ainekset

8 annosta
1 1 (2-2,5 kg) luuton lampaanpaisti (pakaste)
2 1 tl suolaa
3 0,5 tl mustapippuria
4 muutama kokonainen valkosipulin kynsi
5 1 ruukku tuoretta minttua
6 1 rkl öljyä
Valeluun:
1 1 dl kuivaa valkoviiniä tai lihalientä
Kastike:
1 3 dl siivilöityä paistolientä
2 1 prk demi glace -kastikepohjaa
3 tummaa kastikesuurusta
4 1 dl kermaa
5 1 ruukku tuoretta minttua

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 4 g 30 g
Proteiinia 50 g 397 g
Rasvaa 34 g 275 g
Kuitua 0 g 0 g
Energiaa kJ 2 213 17706
Energiaa kcal 529 4232

Reseptitiedot

Ruokavalio Munaton
Ruokalajit Pääruoat
Pääruoka-aine Lammas

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Sulata paisti jääkaapissa noin vuorokauden ajan. Hiero paistin pintaan suolaa ja pippuria. Tee lihaan viiltoja ja työnnä niihin valkosipulinkynsiä. Nosta paisti uunivuokaan ja pistä paistiin paistomittari siten, että sen kärki ulottuu paksuimpaan kohtaan. Kypsennä 175-asteisessa uunissa 2–3 tuntia. Valele paistia kypsennyksen aikana muutaman kerran viinillä tai lihaliemellä. Paisti on sisältä punertavaa, kun sisälämpötila on 70 astetta ja täysin kypsä, kun sisälämpötila on 75 astetta. Valmista tahna sekoittamalla keskenään hienonnettu minttu ja öljy. Levitä tahna paistin pintaan noin puoli tuntia ennen kuin paisti on kypsä. Anna paistin levätä hetki ja valuta sitten paistoliemi mittaan. Lisää lihalientä tarpeen mukaan. Sekoita joukkoon kastikepohja. Kuumenna liemi kattilassa, suurusta, lisää kerma ja mausta. Tarjoa lisänä perunoita ja keitettyjä kasviksia.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
© SOK
Avainsanat: lammas
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5