Lampaan filee persiljapestolla

22.3.2013
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Lampaan filee persiljapestolla

Ainekset

4 annosta
1 800 g pakastettua lampaan ulkofileetä
2 ripaus suolaa
3 ripaus rouhittua mustapippuria
Paistamiseen
1 öljyä
Persiljapesto
1 4 rkl pinjansiemeniä
2 2 murskattua valkosipulinkynttä
3 2 rkl parmesaaniraastetta
4 1 ruukku persiljaa
5 rouhittua mustapippuria
6 1 rkl sitruunamehua
7 2 - 3 rkl oliiviöljyä

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 0 g 2 g
Proteiinia 35 g 140 g
Rasvaa 59 g 237 g
Kuitua 2 g 8 g
Energiaa kJ 2 796 11185
Energiaa kcal 668 2673

Reseptitiedot

Ruokavalio Munaton
Ruokalajit Pääruoat
Pääruoka-aine Lammas

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Sulata lihat jääkaapissa ja ota ne huoneenlämpöön noin tuntia ennen kypsentämistä. Hienonna pinjansiemenet ja murskatut valkosipulinkynnet karkeaksi. Lisää joukkoon parmesaani, persilja ja pippuri ja aja tasaiseksi. Mausta sitruunamehulla ja lisää öljyä kunnes syntyy tahna.

Kuivaa fileet talouspaperilla. Poista lihan pinnalta kalvot. Ruskista fileet öljyssä ja mausta suolalla ja pippurilla. Nosta ne uunivuokaan. Levitä fileiden pintaan persiljapestoa. Kypsennä 175-asteisessa uunissa noin 5 minuuttia tai käytettäessä paistomittaria sisälämpö on 56–58 astetta. Nosta vuoka uunista ja peitä foliolla niin, ettei kuorrutus tartu folioon. Anna vetäytyä hetki ennen tarjoilua.

Teksti:
Kuvat: Arto Vuohelainen
© SOK
Avainsanat: lammas pesto
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5