Lämmin veriappelsiini-fetasalaatti

17.1.2018
2 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Lämmin veriappelsiini-fetasalaatti

Paahda fetasalaattiin uusi twisti uunissa! Tarjoa lämpimän salaatin kaverina raikasta yrttisekoitusta.

Ainekset

4 annosta
1 1 paketti (200 g) fetajuustoa
2 4 veriappelsiinia
3 2 punasipulia
4 3 valkosipulinkynttä
5 1 paprika
6 1 dl oliiveja
7 1 rasia (200 g) kirsikkatomaatteja
Mausteöljy
1 0,5 sitruunan mehu
2 2 rkl öljyä
3 2 rkl punaviinietikkaa
4 2 tl kuivattua oreganoa
5 0,5 tl suolaa
6 0,25 tl (¼ tl) mustapippuria
Lisäksi
1 1 pussi salaattisekoitusta
2 1 ruukku basilikaa
3 1 ruukku persiljaa

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 23 g 92 g
Proteiinia 10 g 38 g
Rasvaa 18 g 72 g
Kuitua 6 g 26 g
Energiaa kJ 1 258 5033
Energiaa kcal 301 1203

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Munaton, Kasvis
Ruokalajit Pääruoat, Lisäkkeet
Ruokatyypit Salaatit
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Säädä uuni 220 asteeseen. Kuutioi feta. Pese veriappelsiinit ja leikkaa ne lohkoiksi. Kuori ja viipaloi sipulit ja valkosipulit. Pilko paprika. Levitä appelsiinit, sipulit ja paprika uunipellille. Lisää feta ja oliivit.

Purista sitruunamehu kulhoon. Sekoita öljy, etikka ja mausteet mehuun. Sekoita mausteöljy vihannesten joukkoon.

Kypsennä paistosta uunissa 20 minuuttia. Puolita tomaatit ja lisää ne paistokseen. Paista vielä 5 minuuttia.

Yhdistä salaatti ja yrtit. Tarjoa lämmin fetasalaatti yrttisekoituksen, viinietikan ja oliiviöljyn kanssa.

Teksti:
Kuvat: Anna Huovinen
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5