Lämmin kuskus-vihannessalaatti

25.9.2007
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Lämmin kuskus-vihannessalaatti

Ainekset

4 annosta
1 5 dl vettä
2 0,5 dl oliiviöljyä
3 2 kasvis- tai yrttiliemikuutiota tai 2 rkl kasvisfondia
4 400 g kuskus-ryynejä
5 0,5 sitruunan mehu
6 2 valkosipulin kynttä murskattuna (halutessasi)
7 75 g aurinkokuivattuja tomaatteja
8 1 parsakaali
9 2 - 3 tomaattia
10 nippu ruohosipulia
11 mustapippuria myllystä
12 yrttisuolaa

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 78 g 312 g
Proteiinia 16 g 64 g
Rasvaa 17 g 67 g
Kuitua 8 g 31 g
Energiaa kJ 2 224 8896
Energiaa kcal 532 2126

Reseptitiedot

Ruokavalio Laktoositon, Maidoton, Munaton
Ruokalajit Lisäkkeet, Helpot & nopeat
Ruokatyypit Salaatit
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Mittaa kattilaan vesi ja öljy, murenna mukaan liemikuutiot. Kuumenna liemi kiehuvaksi ja nosta kattila levyltä. Sekoita liemeen kuskus-ryynit, peitä kannella ja anna ryynien turvota, kunnes kaikki liemi on imeytynyt niihin. Leikkaa parsakaali pieniksi kukinnoiksi ja kiehauta niitä hetki. Lisää ryynien joukkoon valkosipulit, sitruunan mehu ja suikaloidut aurinkokuivatut tomaatit. Lohko tomaatit ja silppua ruohosipuli ja lisää ne ja valutettu parsakaali salaattiin.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen, Margareta Nygård
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5