Lämmin kurkkukeitto

20.1.2008
2 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Lämmin kurkkukeitto

Ainekset

2 annosta
1 1 kurkku
2 2 herkkukurkkua
3 1 pieni sipuli
4 2 - 3 valkosipulin kynttä
5 1 rkl öljyä tai margariinia
6 2 tl currya
7 0,5 l kasvislientä
8 100 g (kevyt)sulatejuustoa
9 mustapippuria
10 suolaa tarvittaessa
11 tilliä, persiljaa, basilikaa

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 9 g 18 g
Proteiinia 11 g 22 g
Rasvaa 14 g 29 g
Kuitua 4 g 7 g
Energiaa kJ 886 1773
Energiaa kcal 212 424

Reseptitiedot

Ruokavalio Munaton
Ruokalajit Pääruoat, Pikku- ja alkuruoat
Ruokatyypit Keitot
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Suikaloi kurkut, kuori ja hienonna sipuli ja murskaa valkosipuli. Kuumenna rasva kattilassa ja hauduta siinä hetki sipulia ja valkosipulia. Lisää kurkut ja curry ja hauduta niitä kymmenisen minuuttia. Lisää kasvisliemi ja sulatejuusto ja keitä 20–30 minuuttia. Voit halutessasi soseuttaa keiton. Tarkista maku ja sirottele pinnalle yrttisilppua.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5