Lämmin kikhernesalaatti

20.1.2008
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Lämmin kikhernesalaatti

Ainekset

4 annosta
1 1 prk kikherneitä
2 1 rasia tuoreita herkkusieniä
3 3 tomaattia
4 2 rkl öljyä
5 1 sipuli
6 2 - 3 valkosipulin kynttä
7 0,5 tl suolaa
8 2 tl chilijauhetta
9 2 tl jeeraa eli juustokuminaa
10 50 g rucolaa
Kastike:
1 2 dl jogurttia
2 2 - 3 tl sitruunan mehua
3 2 tl hunajaa

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 18 g 72 g
Proteiinia 8 g 30 g
Rasvaa 3 g 11 g
Kuitua 5 g 19 g
Energiaa kJ 549 2196
Energiaa kcal 131 525

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Munaton
Ruokalajit Pääruoat, Pikku- ja alkuruoat, Lisäkkeet
Ruokatyypit Salaatit
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Valuta kikherneet. Huuhdo sienet nopeasti ja leikkaa ne viipaleiksi. Kuutioi tomaatit. Kuori ja suikaloi sipuli. Paista sipulit nopeasti vokissa tai kasarissa. Lisää murskattu valkosipuli ja sienet ja paista nekin nopeasti kuumassa pannussa. Lisää tomaatit ja mausteet ja kuumenna kiehuvaksi. Tarkista maku ja sekoita nopeasti joukkoon rucola. Tarjoa lämpimänä kevyesti maustetun jogurtin kanssa.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5