Lämmin broilerinmaksasalaatti

27.12.2004
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Lämmin broilerinmaksasalaatti

Ainekset

4 annosta
1 300 g broilerin maksaa
2 1 pieni munakoiso
3 3 rkl oliiviöljyä
4 200 g vihreitä pakastepapuja
5 1 rasia kirsikkatomaatteja
6 0,5 tl suolaa
7 mustapippuria
8 salaattia
9 4 rkl paahdettuja maapähkinöitä
10 1 rkl balsamiviinietikkaa
11 2 rkl oliiviöljyä

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 12 g 48 g
Proteiinia 20 g 79 g
Rasvaa 25 g 100 g
Kuitua 8 g 30 g
Energiaa kJ 1 476 5906
Energiaa kcal 353 1412

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Laktoositon, Maidoton, Munaton
Ruokalajit Pikku- ja alkuruoat, Lisäkkeet, Aamu-, väli- ja iltapalat
Ruokatyypit Salaatit
Pääruoka-aine Broileri ja kalkkuna

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Sulata broilerinmaksa hitaasti jääkaapissa. Poista ylimääräiset jänteet ja rasva. Pilko isoimmat palat pienemmiksi ja paista miedolla lämmöllä kevyessä rasvassa melkein kypsiksi. Siirrä syrjään odottamaan. Leikkaa pesty munakoiso pituussuunnassa puoliksi ja leikkaa viipaleiksi. Paista munakoisoviipaleita öljyssä pannulla hetken aikaa. Lisää pannuun pavut ja kääntele, kunnes neste on haihtunut. Kaada sekaan lopuksi kirsikkatomaatit ja kuumenna. Mausta suolalla ja pippurilla. Asettele lautasille pohjalle erilaisia revittyjä salaatinlehtiä ja päälle lämmintä kasvisseosta sekä maksaviipaleita.Ripottele pinnalle kuivalla pannulla paahdettuja maapähkinöitä ja kastikkeeksi balsamiviinietikkaa sekä oliiviöljyä.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5